De Smilde

Onze website

Zo is er een rubriek foto’s waarop u wellicht nog familieleden kan ‘tegenkomen’ van lang geleden. Ook is er een rubriek archief, dat een uitgebreid scala biedt aan oude verhalen die zich in ons archief bevinden. Redactieleden duiken daar regelmatig in om verhalen op te diepen die vervolgens in ‘Levend Verleden’ terugkomen. Ook u kan daarin zoeken en ze vervolgens aan onze archivaris opvragen.


Ook treft u op onze site een winkel aan, waarin boeken worden aangeboden over de voormalige gemeente Smilde en die kunt u dan direct bestellen. Leden die nog niet zo lang lid zijn van ‘De Smilde’ of nog maar pas in één van de vier kernen zijn komen wonen, vinden een stukje geschiedenis over deze streek, maar ook de activiteiten van de vereniging worden vermeld. Zo blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging.
Onlangs hebt u, als het goed is, de nieuwe ‘Levend Verleden’ weer ontvangen. Met een verhaal over mr. Petrus van der Veen, korenmolens in de voormalige gemeente Smilde, een verhaal over de ‘Openbare school Hijkersmilde, het zakboekje van veldwachter Van der Leij en een enquête; allemaal heel interessante informatie.
Als u nog geen lid bent van de Historische Vereniging De Smilde, mist u dus veel!

©de Smilde 2011-2014