De Smilde

Informatie van het bestuur


De contributie werd tot en met vorig jaar direct aan het begin van het nieuwe jaar geïnd. Ook daarover heeft het bestuur een besluit genomen. Op de ledenvergadering is dit besluit aan de aanwezige leden gemeld. Voor eenieder die op 1 januari lid is, bedraagt de contributie € 17,- per jaar. En dat blijft voorlopig zo. Dit bedrag is in de loop van het eerste kwartaal verschuldigd.
Als iemand in het eerste kwartaal lid wordt, is hij/zij in het tweede kwartaal 75% van deze € 17,- voor de resterende periode van het lopende jaar verschuldigd. Wordt iemand in het tweede kwartaal lid, zal hij/zij nog 50% dienen te betalen. Bij een aanmelding in het derde kwartaal is er nog 25% verschuldigd. En bij een aanmelding in het vierde kwartaal hoeft er voor de rest van het jaar niets meer betaald te worden.
Veel leden betalen tot op heden hun contributie met een acceptgirokaart. Dat is een relatief ‘dure’ werkwijze. Om u een indruk te geven: voor het aanmaken, het verzenden en het verwerken van een acceptgirokaart is de vereniging bijna € 2,- kwijt, ofwel bijna 12% van uw jaarlijkse contributie. Met ingang van 2020 zijn we daarmee dan ook gestopt.
Veel leden hebben bij hun aanmelding al aangegeven dat de contributie automatisch geïncasseerd mag worden. Dat is voor een vereniging als de onze verreweg het voordeligst. De kosten hiervan bedragen nog geen 1% van de jaarlijkse contributie.
Mede vanwege al deze veranderingen is/wordt de jaarcontributie 2020 eenmalig pas in juni geïnd. De leden die een automatische incasso hebben afgegeven, zien dat begin juni op hun bankafschrift. Daarna hopen we de hiervoor beschreven werkwijze aan te kunnen houden.
Alle leden die geen machtiging voor een automatische incasso hebben gegeven, hebben inmiddels een brief ontvangen om de contributie zelf over te maken of om de penningmeester alsnog te machtigen de contributie af te mogen schrijven. In een enkel geval krijgt u deze brief nog.
Met deze informatie hoopt het bestuur u correct geïnformeerd te hebben. Als er nog vragen, op- en/of aanmerkingen zijn, schroom dan niet om onze penningmeester, Gerrit van den Bosch, te benaderen. Hij is bereikbaar per telefoon (06 1379 8966) of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

©de Smilde 2011-2014