Henk Pras, verhalerverteller in het Drents

Categorie
Algemeen
Afgelopen
2018-11-21 20:00 - 22:00
Locatie
Café “The Bridge” te Bovensmilde
Onze vereniging hecht nogal wat aan het Drents. Voor veel leden is dat een plezierige bijkomstigheid. De in 1945 in Valthermond geboren Henk Pras is daar ook opgegroeid en spreekt dan ook het taaltje van daar. Hoewel het Drents vele variaties kent, hebben Smildegers die naar hem komen luisteren vast geen moeite om hem te verstaan.
 
Opgegroeid in een café met boerderij, heeft hij van jongs af aan vele mooi verhalen gehoord. Daarover komt hij ons o.a. vertellen. Na de ulo ging Henk naar de landbouwwinterschool in Emmen. Hij is 30 jaar akkerbouwer geweest en daarna werkte hij nog bij een loonbedrijf en was hij ook parttime touringcarchauffeur.
Daarnaast was hij ook nog 30 jaar vrijwilliger bij de politie. Als hobby doet hij aan oldtimer wedstrijdploegen en werd daarmee in 2010 Nederlands kampioen. Tegenwoordig is hij betrokken bij het Huus van de Taol en vertelt en leest voor met groot succes voor allerlei groepen.
Sinds een aantal jaren publiceert hij verhaaltjes over het café van de jaren 50 en 60 met veel anekdotes over o.a. voetballen, bruiloften, ruzies, begrafenissen enz. Kortom veel plezier en zeker de moeite waard om daarbij te zijn. Dat kan in:
 
Café The Bridge te Bovensmilde
Woensdag 21 november 2018
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis voor leden en diegene die dat willen worden
 
 
 
©de Smilde 2011-2014