Nieuwsarchief

15-jarig jubileum ‘historisch’ gevierd

Het boek is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Assen en Noord-Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het BSP Fonds. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan de op 25 september 102 jaar geworden mevrouw Tingen, de oudste inwoonster van de voormalige gemeente Smilde. Tot slot van haar speech heette de voorzitter ook nog Joke Kramer welkom, oud-inwoonster van Smilde en een bekend opera- en operettezangeres, die al jaren in Duitsland woont en voor deze gelegenheid speciaal was overgekomen. En toen moest het feest nog beginnen.
Hiervoor was de Stichting Oud Oranje uitgenodigd. Zij conserveren en renoveren authentieke kleding. Onder het motto: ‘1000 jaar Koninklijke geschiedenis’ maakten de heren Albert Kool en Louis Scheffer en medewerkers er een prachtige show van. Van 1900 tot de Romeinse tijd. De modellen, veelal leden van ‘De Smilde’, kwamen om de beurt het podium opgewandeld waarbij op humoristische wijze door de ‘speaker’werd verteld over de kleding, maar ook andere weetjes uit de tijd van die kleding. Eén model moest daarbij bijvoorbeeld haar korset aan de zaal laten zien. De aanwezigen weten nu ook wat het ‘geheim van de smid’ is. Dit aan de hand van een kuisheidsgordel.
Al met al een gezellige informatieve avond met aan het eind nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

©de Smilde 2011-2014